Kladdkaka med mousse
01.01.2021
Ingridienser:
Kladdkaka;
150g smör
2 dl strösocker
1,25 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
Ingridienser:
Kladdkaka;
150g smör
2 dl strösocker
1,25 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt
30 st Mariannekarameller
250 gram mörk choklad, (70 %)
1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
Instruktioner:
1. Mortla turkiska pepparn (behöver ej vara finkrossat då det ska smältas sen).
2. Mät upp alla ingredienser i en kastrull och smält på medelhög värme tills rätt konsistens. (det ska småputtra och ej koka)
3. Koka allt till 124 grader (kan kollas genom kultest).
4. När allt är klart lägg kolan i en...