Äppelkaka i långpanna

16.12.2020


Ingridienser:

4 st ägg
4 dl strösocker

5.5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 gram smör el margarin (smält)
2 dl mjölk
4 tsk kanel
4 msk strösocker
7 st äpplen ( eller mer)

Instruktioner:

  1. Blanda socker och kanel i en påse.Skala och kärna ur ca 7 äpplen och skär i klyftor.Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan.Lägg äpplena i påsen och blanda om.

  2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda bakpulvret med mjölet i en annan skål. Smält smöret. Rör i smälta smöret,mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.

  3. Smöra och bröa en långpanna (30x40 cm). Häll i smeten. Stick ner äppelklyfterna i rader på smeten. Strö därefter resterande kanelblandning över kakan.

  4. Grädda kakan i 200 grader ca 25 minuter. Låt kakan kallna innan serveringe eller (frysa in). 
    Servera med Marsánsås!! 

© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång