Äppelkaka i långpanna

Ingridienser:
4 st ägg4 dl strösocker
5.5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 gram smör el margarin (smält)
2 dl mjölk
4 tsk kanel
4 msk strösocker
7 st äpplen ( eller mer)
Instruktioner:
Blanda socker och kanel i en påse.Skala och kärna ur ca 7 äpplen och skär i klyftor.Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan.Lägg äpplena i påsen och blanda om.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda bakpulvret med mjölet i en annan skål. Smält smöret. Rör i smälta smöret,mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.
Smöra och bröa en långpanna (30x40 cm). Häll i smeten. Stick ner äppelklyfterna i rader på smeten. Strö därefter resterande kanelblandning över kakan.
Grädda kakan i 200 grader ca 25 minuter. Låt kakan kallna innan serveringe eller (frysa in).
Servera med Marsánsås!!