Äppelpajs-snittar

04.10.2020


Ingredienser, kaka:

100 g smör, mjukt

1 dl strösocker 

2 msk ljus sirap

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker


Fyllning:

2 äpplen (små)

1 tsk malen kanel

1 msk strösocker

smör (att steka)


Smul:

25 g smör, kallt

0,5 dl vetemjöl

0,25 dl havregryn

2 msk strösocker


Servering:

Vaniljvisp, Mársankräm eller bara äta kakorna som dem är.


Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Börja med att göra fyllningen. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i små tärningar och blanda ihop med strösocker och kanel. Stek dem sedan i smör tills äpplena blivit mjuka. 
  3. Gör sedan kolasnittsdegen. Vispa (med elvisp) ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
  4. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör tills ingredienserna precis blivit en deg.
  5. Dela degen i två delar och rulla till längder. Lägg på plåten och gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll fördjupningen med äppelbitarna.
  6. Gör smulet. Nyp ihop alla ingredienser till smulet och strössla över längderna.
  7. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  8. Låt längderna svalna lite på plåten innan du skär dem i mindre snittar.
  9. Servera kakorna med valfri servering. (fungerar även att förvaras i lufttät burk i frysen)


© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång