Ballerinasnittar
04.10.2020

Ingredienser:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
Glasyr:
125 g nougat
50 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)
Garnering:
krossade hasselnötter
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
- Häll sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en deg.
- Dela degen i två delar. I den ena delen arbetar du in kakao, så det blir en ljus och en mörk deg.
- Dela varje deg i två och rulla alla fyra delar till ca 2 cm tjocka längder. Lägg ihop varje ljus längd med en mörk på bakplåten.
- Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
- Ta ut längderna och låt dem svalna helt och hållet (gärna i kylskåpet), medan du smälter ihop nougat och choklad.
- När både längderna och nougatchokladen har svalnat kan du bre på nougatchokladen över längderna. Avsluta med att strö över över hackade hasselnötter och skär upp längderna i mindre snittkakor. (kan förvaras i en lufttät burk i kylskåpet)