Ballerinasnittar

04.10.2020


Ingredienser:

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl kakao


Glasyr:

125 g nougat

50 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)


Garnering:

krossade hasselnötter 


Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet med elvisp.
  3. Häll sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ihop allt till en deg.                
  4. Dela degen i två delar. I den ena delen arbetar du in kakao, så det blir en ljus och en mörk deg.
  5. Dela varje deg i två och rulla alla fyra delar till ca 2 cm tjocka längder. Lägg ihop varje ljus längd med en mörk på bakplåten.
  6. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
  7. Ta ut längderna och låt dem svalna helt och hållet (gärna i kylskåpet), medan du smälter ihop nougat och choklad.
  8. När både längderna och nougatchokladen har svalnat kan du bre på nougatchokladen över längderna. Avsluta med att strö över över hackade hasselnötter och skär upp längderna i mindre snittkakor.                                                                                                        (kan förvaras i en lufttät burk i kylskåpet)
© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång