Brownie-cookies

04.10.2020

Brownie-cookies (ca10 st):

Ingredienser:

200 g mörk choklad, 70%

125 g smör

2 dl strösocker

1.5 dl farinsocker

2 stora ägg

3 dl vetemjöl

3 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

Instruktioner:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä plåtar med bakplåtspapper.

2. Smält sedan ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå sedan stå och svalna.

3. Under tiden ska ägg, strösocker och farinsocker vispas fluffigt och poröst (ca 5min) med en elvisp.

4. Under omrörning tillsätts chokladblandningen i äggfluffet, det ska vispas till en välblandad smet.

5. Vänd till sist ner de torra ingredienserna i smeten och arbete ihop allt till en klumpfri smet. 

6.  Fördela ut smeten jämt på plåtarna och grädda kakorna mitt i ugnen i ca 8-12min, tag sedan ur kakorna och låt svalna.

Tips: Kakorna fungerar utmärkt att frysa in i frysen i en lufttät burk för att spara till senare tillfällen. Du kan även toppa dem med valfri topping som t.ex dumlebitar, jordnötter, polly m.m.

© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång