Budapeststubbe

15.10.2020


Ingredienser, botten:
150 g hasselnötter 
200 g äggvita 
250 g strösocker 
50 g potatismjöl, (3/4 dl) 


Fyllning: 
 4 dl vispgrädde 
 2 tsk kakao 
 2 dl hallon 


Garnering: 
75 g choklad, mörk 
1 dl vispgrädde 
12 hallon, färska 
hasselnötter, hackade


Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 190°. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Lägg dem i lite hushållspapper och gnugga av skalet. Mixa nötterna ganska fint.
     
  2. Vispa äggvitan tillsammans med 100 g av sockret till en marängsmet. Vispa ner resterande socker och vispa ytterligare ca 2 min.
     
  3. Blanda potatismjöl och hasselnötter. Vänd ner det i smeten och blanda väl.
     
  4. Bred ut smeten eller spritsa ut smeten i längder på en plåt med bakplåtspapper.
     
  5. Grädda bottnen mitt i ugnen 16-18 min. Vänd upp marängbottnen och dra bort papperet. Lägg ett nytt bakplåtspapper över. Låt kallna.
     
  6. Fyllning: Vispa grädden tillsammans med kakaon. Bred grädden på bottnen och strö över hallonen. Rulla ihop Budapestrullen, "spänn" den med hjälp av bakplåtspapperet. Skär bort kanterna.
     
  7. Garnering: Smält chokladen och ringla den över rullen. Skär rullen i bitar med en vass kniv. Vispa grädden och spritsa små toppar på bakelserna och garnera med hallon. Strö över lite extra hackade hasselnötter.
© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång