Chocolate chip cookies med daim

04.10.2020


Ingredienser:

128g rumstempererat smör

128g strösocker

128g farinsocker 

2-3 tsk vaniljsocker

3 stora ägg 

385g vetemjöl  

1,5 msk bakpulver

0,5-1 msk salt 

125g mörk choklad

1 dubbel Daim


Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 200 grader och klä tre plåtar med bakplåtspapper.

2. Vispa ihop smör, strösocker och farinsocker med elvisp till en fluffig smet. 

3. Tillsätt sedan dem resterande ingredienserna förutom chokladen och rör om.

4. Vänd till sist ner den hackade chokladen och den hackade Daimen. 

5. Rulla jämna bollar av degen och fördela ut dem på plåtarna. Lägg slutligen någon chokladbit på toppen av varje kaka för att få extra fina "cookies".

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Låt dem sedan svalna lite innan servering.             (Kan förvaras i en lufttät burk i frysen)

© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång