Chokladbomber

04.10.2020


Ingredienser, kaka:

250 g smör

2 dl mjölk

5 stora ägg

4 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

1,5 dl kakao

3 tsk bakpulver

6 dl vetemjöl


Glasyr:

300 g mörk choklad (minst 55% kakaohalt)

1 burk sötad kondenserad mjölk

50g smör


Garnering (valfritt):

Jordgubbar, Oreo, hackade hasselnötter


Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Täck formen (ca 30*40cm) med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
  4. Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i äggblandningen.
  5. Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  6. Tillsätt även smörmjölken och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
  7. Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Under tiden som kakan svalnar (helt) kan du göra glasyren.
  8. Lägg alla ingredienser till glasyren i en värmetålig skål av glas eller metall. Smält ihop allt under omrörning över ett vattenbad.
  9. Gör en massa små (men inte djupa) hål i kakan. Häll glasyren över kakan och bre ut den i ett jämnt lager. 
© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång