Dumlerutor

04.10.2020


Ingredienser:

225 g rumsvarmt smör

2.25 dl strösocker

2.5 msk ljus sirap

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

5.5 dl vetemjöl

1 påse Dumle 

Gör så här:

1. Börja med att sätta ugnen på 175°c samt klä en form (ca 25×25cm) med bakplåtspapper.

2. Sedan är det bara att nypa ihop alla ingredienser förutom Dumlen till en smidig deg.

3. Degen ska sedan tryckas ut i den redan klädda formen till ett platt, jämt lager.

4. Toppa sedan kakan med hackad Dumle.

4. Efter det ska kakan gräddas mitt i ugnen i ca. 15-20 minuter, tills kakan blivit är gyllenbrun.
Tag sedan ut och låt svalna helt innan du skär den i bitar. (Bitarna går bra att frysa in i frysen i en lufttät burk).


© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång