Dumlesnittar

04.10.2020


Ingredienser:

100 g mjukt, rumstempererat smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1-2 tsk vaniljsocker

1 paket Dumle original


Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap med en elvisp till en krämig, fluffig smet.
  3. Häll sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela sedan upp degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till dem innan Dumlen trycks ner i längderna.
  5. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  6. Låt dem sedan svalna helt innan du skär upp dem i snittar.                                                     (kan frysas in i en lufttät burk för att spara till senare tillfällen.)




© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång