Dumlesnittar
04.10.2020

Ingredienser:
100 g mjukt, rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
1 paket Dumle original
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 175 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap med en elvisp till en krämig, fluffig smet.
- Häll sedan i vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
- Dela sedan upp degen i två lika stora delar och rulla ut till längder. Lägg längderna på plåten och platta till dem innan Dumlen trycks ner i längderna.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
- Låt dem sedan svalna helt innan du skär upp dem i snittar. (kan frysas in i en lufttät burk för att spara till senare tillfällen.)