Syltsnittar

Kakdeg:
200 g Smör
2 dl Strösocker
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
6 msk Sirap
2 msk Vaniljsocker
0.5 tsk Salt
Fyllning:
Valfri sylt t.ex hallonsylt, blåbärssylt, jordgubbssylt, rabarbersylt m.m.
Instruktioner:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Rör ihop rumstempererat smör tillsammans med socker till en ljus och fluffig blandning.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en enskild bunke och tillsätt det sedan i smörblandningen.
4. Rör till sist i sirapen och arbeta ihop allt till en smidig deg.
5. Dela degen i 5 delar och rulla varje del till längder och platta till dem. Lägg dem sedan på plåten och fördela ut rikligt med sylt på varje längd.
6. Grädda länderna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
7. Låt svalna något innan du skär dem i snitt. (går att förvaras i en lufttät burk i frysen till ett annat tillfälle)