Syltsnittar

04.10.2020


Kakdeg:

200 g Smör

2 dl Strösocker

5 dl Vetemjöl

2 tsk Bakpulver

6 msk Sirap

2 msk Vaniljsocker

0.5 tsk Salt 


Fyllning:

Valfri sylt t.ex hallonsylt, blåbärssylt, jordgubbssylt, rabarbersylt m.m.


Instruktioner:

1. Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Rör ihop rumstempererat smör tillsammans med socker till en ljus och fluffig blandning.

3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en enskild bunke och tillsätt det sedan i smörblandningen.

4. Rör till sist i sirapen och arbeta ihop allt till en smidig deg.

5. Dela degen i 5 delar och rulla varje del till längder och platta till dem. Lägg dem sedan på plåten och fördela ut rikligt med sylt på varje längd. 

6. Grädda länderna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

7. Låt svalna något innan du skär dem i snitt. (går att förvaras i en lufttät burk i frysen till ett annat tillfälle)

© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång