Kärleksmumssnittar
04.10.2020

Ingredienser för chokladsnittkakan:
150 g mjukt, rumstempererat smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
3,25 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Ingredienser (kärleksmumsglasyr):
50 g smör
0,5 dl starkt bryggkaffe
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker
+ kokosflingor att garnera med, ca 1/2 dl.
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 175 grader och klä plåten med bakplåtspapper.
- Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig och fluffig smet.
- Häll sedan i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
- Dela degen i två längder, lägg dem på en plåt och platta lätt till längderna lite lätt samt forma ett liten grop längs längdernas mitt.
- Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Låt dem svalna helt och hållet innan du brer på kärleksmumsglasyr, dekorerar och skär till kakor.
- (Under tiden kan du göra glasyren.) Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
- Fördela glasyren på längderna, bre ut i ett jämnt lager och dekorera med kokosflingor.
- Skär sedan upp varje längd i små snittar.