Kärleksmumssnittar

04.10.2020


Ingredienser för chokladsnittkakan:

150 g mjukt, rumstempererat smör

1,5 dl strösocker

0,5 dl ljus sirap

3,25 dl vetemjöl

0,75 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

1,5 tsk bakpulver


Ingredienser (kärleksmumsglasyr):

50 g smör

0,5 dl starkt bryggkaffe

1 dl kakao

1 msk vaniljsocker

2 dl florsocker

+ kokosflingor att garnera med, ca 1/2 dl.


Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och klä plåten med bakplåtspapper.
  2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig och fluffig smet.
  3. Häll sedan i vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
  4. Dela degen i två längder, lägg dem på en plåt och platta lätt till längderna lite lätt samt forma ett liten grop längs längdernas mitt.
  5. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt dem svalna helt och hållet innan du brer på kärleksmumsglasyr, dekorerar och skär till kakor. 
  7. (Under tiden kan du göra glasyren.) Smält smöret till glasyren och låt svalna. Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna, förutom kokosflingor, till en jämn och bredbar smet.
  8. Fördela glasyren på längderna, bre ut i ett jämnt lager och dekorera med kokosflingor.
  9. Skär sedan upp varje längd i små snittar.
© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång