Kladdkaka
11.10.2020

Ingredienser:
100 g smör
50 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
100 g smör
50 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Tillbehör:
3-5 dl vispgrädde
2-4 tsk vaniljsocker
Färska eller frysta hallon
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 175°c, klä en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter) med bakplåtspapper.
- Smält sedan ihop smör och choklad i en stor kastrull på låg värme. Häll över blandningen i en bunke och rör sedan ner äggen snabbt med en visp.
- Efter det vänder du ner resternade ingredienserna med en slickepott och rör ihop till en klumpfri smet.
- Häll sedan ner smeten i den klädda formen och grädda kakan mitt i ugnen i 15 minuter (den ska vara lite kladdig när du tar ut den).
- Tag ut kakan och låt den svalna i kylskåpet tills servering.
- Servera med vispgrädden som vispats med vaniljsocker för en smak av vanilj, samt hallonen. Sen är det bara att njuta!