Kladdkaka

11.10.2020


Ingredienser: 
100 g smör
50 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt


Tillbehör:
3-5 dl vispgrädde 
2-4 tsk vaniljsocker 
Färska eller frysta hallon 


Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175°c, klä en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter) med bakplåtspapper.
  2. Smält sedan ihop smör och choklad i en stor kastrull på låg värme. Häll över blandningen i en bunke och rör sedan ner äggen snabbt med en visp.
  3. Efter det vänder du ner resternade ingredienserna med en slickepott och rör ihop till en klumpfri smet.
  4. Häll sedan ner smeten i den klädda formen och grädda kakan mitt i ugnen i 15 minuter (den ska vara lite kladdig när du tar ut den).
  5. Tag ut kakan och låt den svalna i kylskåpet tills servering.
  6. Servera med vispgrädden som vispats med vaniljsocker för en smak av vanilj, samt hallonen. Sen är det bara att njuta!
© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång