Lakrits och choklad-kola

23.12.2020


Ingredienser:

3dl socker
3 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 msk kakao
1 dl turkisk peppar (hårda karameller)
250 g mörk choklad (helst lindth eller marabou)
lite flingsalt till garnering


Instruktioner:
1. Mortla turkiska pepparn (behöver ej vara finkrossat då det ska smältas sen).
2. Mät upp alla ingredienser i en kastrull och smält på medelhög värme tills rätt konsistens. (det ska småputtra och ej koka)
3. Koka allt till 124 grader (kan kollas genom kultest).
4. När allt är klart lägg kolan i en bakpapperklädd plåt och låt stå i kylen över natten.
5. Dagen efter skära kolan upp i små bitar.
6. Smält chokladen, doppa varje kolabit och strö sen över lite flingsalt.
(förvaras i en lufttätburk i kylen) 

© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång