Lussebullar
29.11.2020

Ingredienser, bullar:
5dl mjölk (röd)
ca 15dl mjöl
250g rumsvarmt smör
50g jäst
2 pkt saffran
0,5tsk salt
2,5dl socker
1 ägg
Ingredienser (fyllning):
Mandelmassa
Smör
Vaniljsocker
Instruktioner:
1. Värm mjölken (37 grader) rumsvarmt. Snula i jästen och rör om tills den lösts upp.
2. Häll i resterande ingredienser och rör om till önskad konsistens.
3. Häll i mjöl utifrån behov. (degen ska blandas i ca 10-20 min). När degen är lite kladdig men lossnar från kanten är den klar.
4. Låt jäsa i 40 min. (gör iordning fyllningen under tiden)
5. Kavla ut degen och och bre på fyllningen. Forma sedan degen till bullar med valfritt utseende.
6. Låt jäsa 30-45 min.
7. Sätt på ugnen, 250 garader. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8 min.