Mariannetryffel

23.12.2020


Ingredienser:

 30 st Mariannekarameller
 250 gram mörk choklad, (70 %)
 1 dl vispgrädde
 200 gram vit choklad


Instruktioner:
 
1. Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Se till att vara noggrann så att inga stora bitar blir kvar.
2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
 3. Låt blandningen svalna i drygt en timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen i en kvart.
 4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.

 

© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång