Pumpapaj

Vetemjöl 3 dl
Strösocker 2 msk
Arla® Svenskt Smör 125 g
Äggula 1
Fyllning:
Grovhackad pumpa (butternut) 4 dl
Ägg 2
Strösocker 2 dl
Malen kanel 1 tsk
Malen ingefära 1 tsk
Salt 1 krm
Vaniljsocker 2 msk
Vetemjöl 2 msk
Vispgrädde 2 dl
Topping:
Vispgrädde 1 dl
Pumpakärnor eller valnötter
Instruktioner:
1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen.
4. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna. Vispa grädden till toppingen och klicka ut i mitten på kakan. Bred ut den något och strö över pumpakärnor.