Pumpapaj

22.11.2020


Ingredienser, botten:
Vetemjöl 3 dl
Strösocker 2 msk
Arla® Svenskt Smör 125 g
Äggula 1

Fyllning:

 Grovhackad pumpa (butternut) 4 dl
 Ägg 2 
 Strösocker 2 dl 
 Malen kanel 1 tsk 
 Malen ingefära 1 tsk 
 Salt 1 krm 
 Vaniljsocker 2 msk
 Vetemjöl 2 msk 
 Vispgrädde 2 dl 


Topping:
Vispgrädde 1 dl 
Pumpakärnor eller valnötter


Instruktioner: 
1Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen.
4. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna. Vispa grädden till toppingen och klicka ut i mitten på kakan. Bred ut den något och strö över pumpakärnor.


© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång