Rödvinbärskaka

04.10.2020


Ingredienser:

200 g smör, rumsvarmt

3 dl strösocker 

3 ägg 

2,5 dl vetemjöl 

1 tsk bakpulver 

300 g röda vinbär 


Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 200°. Klä en ugnssäker form med bakplåtspapper (Tips: smörj först formen så fäster bakplåtspappret enklare) ca 24 cm i diameter. 
  2. Vispa smör och socker vitt och poröst. 
  3. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt omröring.
  4. Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör ihop allt till en jämn smet och bred ut i formen. 
  5. Strö till sist över bären och tryck försiktigt ner dem i smeten.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 30 min.
  7. Låt kakan svalna. Innan servering pudras kakan med florsocker. (Tips: Servera med gammeldags vaniljglass!)
© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång