Rödvinbärskaka
04.10.2020

Ingredienser:
200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
300 g röda vinbär
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 200°. Klä en ugnssäker form med bakplåtspapper (Tips: smörj först formen så fäster bakplåtspappret enklare) ca 24 cm i diameter.
- Vispa smör och socker vitt och poröst.
- Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt omröring.
- Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör ihop allt till en jämn smet och bred ut i formen.
- Strö till sist över bären och tryck försiktigt ner dem i smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen, ca 30 min.
- Låt kakan svalna. Innan servering pudras kakan med florsocker. (Tips: Servera med gammeldags vaniljglass!)