Enkel Rulltårta

04.10.2020


Ingredienser tårtan: 

3 ägg

1 1/2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 dl mjölk


Fyllning:

Mársankräm (ca 4portioner) enligt förpackningen

Hallon                                                       


Garnering:

Socker

Smält mörkchoklad


Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 250˚C och klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.

2.  Vispa ägg och socker pösigt, vitt och poröst. 

3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.

4. Rör till sist ner vätskan och bred sen ut smeten jämnt i långpannan. 

5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter. 

6. Ta ut kakan ur ugnen och strö över ett jämt lager strösocker över kakan. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på (pensla sidan där bakplåtspappret sitter på med kallt vatten om pappret ej lossnar). 

7. Bre sedan över ett jämt lager Mársankräm samt placera ut hallonen på tårtan. 

8. När det är klart är det bara att rulla ihop kakan och ringla över den smälta chokladen innan den skärs upp i jämna tårtbitar inför serveringen. 


© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång