Vinbär och hallon-rutor med havreknäcke

04.10.2020

Ingredienser, kakan:

150 g smör

0.5 dl mjölk

3 ägg

3 dl strösocker

4.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 msk vaniljsocker

2 dl röda vinbär samt 2 dl hallon


Havreknäcke:  

1 dl havregryn

1 dl kokos

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

50 g smält smör


Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper (cirka 25 x 35 cm). 

2. Smält smöret och rör sedan i mjölken. 

3. Vispa ägg och socker vitt och poröst.

4. Rör sedan ner smör, mjölk i äggsmeten. 

5. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en liten skål. Sikta ner det under försiktig omrörning i smeten.

6. Häll sedan över smeten i långpannan och strö över bären.

7. Gör sedan havreknäcket. Börja med att smälta smöret och blanda sen i resterande ingredienser och bred över kakan.

8. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna. 

(passar utmärkt med vaniljglass eller vaniljvisp)


© 2020 Emmas_fika
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång