Vinbär och hallon-rutor med havreknäcke
Ingredienser, kakan:
150 g smör
0.5 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2 dl röda vinbär samt 2 dl hallon
Havreknäcke:
1 dl havregryn
1 dl kokos
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör
Instruktioner:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper (cirka 25 x 35 cm).
2. Smält smöret och rör sedan i mjölken.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
4. Rör sedan ner smör, mjölk i äggsmeten.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en liten skål. Sikta ner det under försiktig omrörning i smeten.
6. Häll sedan över smeten i långpannan och strö över bären.
7. Gör sedan havreknäcket. Börja med att smälta smöret och blanda sen i resterande ingredienser och bred över kakan.
8. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna.
(passar utmärkt med vaniljglass eller vaniljvisp)